NovostiSustav za nadzor važnih poslovnih aplikacija u OTP banci na SCOM platformi

OTP banka je u suradnji s tvrtkom IT Sistemi uspješno pustila u rad sustav za nadzor poslovnih aplikacija na Microsoft System Center Operations Manager (SCOM) platformi.

Cilj projekta je uspostavljanje nadzora nad najvažnijim poslovnim aplikacijama banke poput internet bankarstva, šalterskih aplikacija, e-mail sustava i kontakt centra kroz sve komponente sustava kao što su hardver, mreža, infrastruktura i baze.

Microsoft SCOM platforma je pružila osnovu za nadzor preko 250 servera i radnih stanica, preko 150 različitih servisa, procesa i web aplikacija. Povezivanjem svih navedenih komponenti, na osnovu logičkih veza i međuovisnosti, dobiven je nadzor poslovno važnih aplikacija u svakodnevnom poslovanju.

Ovaj sustav donio je brojne prednosti u svakodnevnom poslovanju banke u obliku nadzora poslovnih aplikacija i proaktivnog rješavanja uočenih problema u njihovom radu. Na taj način je povećana kvaliteta pružene usluge svim klijentima banke i korisnicima njenih usluga.

Projekti poput ovih i njihova uspješna implementacija jasno pokazuju vezu između IT djelatnosti i poslovnih procesa tvrtke i još jednom potvrđuju kako je IT postao neizostavni element današnjem poslovanju.

Više informacija o Operations Management i IT Service Management uslugama i rješenjima IT sistema možete pronaći na našim stranicama IT Sevice Management.