NovostiSustav za nadzor integriteta podataka u Hypo Alpe-Adria-Banci

Hypo Alpe-Adria-Banka je u suradnji s tvrtkom IT Sistemi – Nove Tehnologije d.o.o. uspješno pustila u rad sustav za nadzor integriteta podataka (File Integrity Monitoring) na Tripwire Enterprise platformi.

Cilj projekta je bio uspostavljanje efikasne kontrole i nadzora promjena kritičnih podataka i konfiguracijskih parametara važnih sustava i aplikacija kartičnog odjela banke.

Tripwire platforma u realnom vremenu omogućava detektiranje neovlaštenih promjena datoteka i konfiguracijskih parametara i na taj način osigurava njihov integritet. Uz pomoć Tripwire rješenja omogućena je i automatska usporedba trenutnog stanja sustava i aplikacija sa zahtjevima sigurnosnih standarda i regulativa. Sustav omogućava i pregledavanje raznovrsnih izvještaja za različite profile korisnika unutar hijerarhije organizacije. Oni pružaju informaciju o trenutnom stanju informacijske sigurnosti i uvelike smanjuju potrebne napore usklađivanja i dokazivanja usklađenosti s regulatornim standardima i zahtjevima revizija.

„Sustav je donio brojne prednosti u svakodnevnom poslovanju banke u obliku nadzora promjena poslovnih aplikacija i sustava na koje se te aplikacije oslanjanju, te time dodatno osigurao sigurnost i integritet pruženih usluga svim klijentima banke i korisnicima njenih usluga“, izjavio je Alberto Skendrović, izvršni direktor Poslovne tehnologije, Hypo Alpe-Adria-Banke.

Uspješna implementacija Tripwire Enterprise sustava osigurava Hypo Alpe-Adria-Banci dugoročno i efikasno upravljanje sigurnošću informacija, integritetom podataka i sustava.

Više informacija o rješenjima za nadzor integriteta podataka i informacijskih sustava pronađite na našim stranicama FIM (File Integrity Monitoring), i SIEM (Security Information and Event Management).