NovostiPOZIV NA TRIBINU Jedinstveno digitalno tržište

U okviru Partnerstva za otvorenu vlast, a u organizaciji ureda Povjerenice za informiranje, Ministarstva uprave i našim Uredom (Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj), održat će se tribina Jedinstveno digitalno tržište – Europska dimenzija prioriteta objave podataka i natječaja za otvorene podatke u Republici Hrvatskoj.

Tribina je namijenjena pružateljima i korisnicima podataka iz javnog, privatnog i civilnog sektora te svima zainteresiranima za otvorene podatke i proaktivnu transparentnost.

KADA: 17. svibnja s početkom u 10 sati
GDJE: u Kući Europe, ulica Augusta Cesarca 4-6, u Zagrebu

Rasprava na tribini će se temeljiti na analizi uspjeha Republike Hrvatske u usporedbi s naprednim okvirom Europske Unije i jedinstvenim digitalnim tržištem, a s ciljem identificiranja novih prioriteta za objavu baza podataka.
Nakon rasprave održat će se radionice koje imaju za cilj povezati sudionike iz javnog i privatnog sektora, kao i zainteresirane organizacije civilnog društva u svrhu osmišljavanja i raspravljanja novih projekata u području ponovne upotrebe podataka. S obzirom da se očekuje raspisivanje natječaja za ovu vrstu projekata u okviru sredstava iz Europskih fondova, na radionicama će se uz priliku za networking pružiti i informacije o nadolazećim natječajima, kao i prostor za raspravu o mogućim projektima.
Za okruglim stolom će sudjelovati direktor IT Sistema, Damir Popović koji je ujedno i član Upravnog odbora udruge CISEX. Tema rasprave je EU natječaji kao podrška korištenju otvorenih podataka u Republici Hrvatskoj.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje svakako potvrdite do ponedjeljka, 16. svibnja 2016. na adresu elektronske pošte: opendata@pristupinfo.hr.

Za više detalja kliknite ovdje