NovostiOTP banka i IT Sistemi u projektu učinkovitijeg upravljanja dokumentima

OTP banka je u suradnji s hrvatskom tvrtkom IT Sistemi prošli mjesec uspješno pustila u rad sustav za obradu transakcija.

Zadar, 17. ožujka 2009. – OTP banka je u suradnji s hrvatskom tvrtkom IT Sistemi prošli mjesec uspješno pustila u rad sustav za obradu  transakcija za koje se koriste definirani formulari u poslovnoj mreži banke (to jest za obradu bankovnih formulara). Cilj projekta bio je ubrzati i optimizirati prihvat, obradu, odobravanje, arhiviranje te realizaciju transakcije. Projekt je implementiran kroz cijeli sustav poslovanja od nivoa poslovnica pa do pozadinskih sustava za izvršenje i arhiviranje transakcija.

U doba potrebe za optimiziranjem troškova poslovanja, ovaj sustav je donio značajne uštede  prilikom obrade naloga i arhiviranja poslovne dokumentacije, te kvalitetnije praćenje pojedinih poslovnih procesa. Također, potpuno je eliminirana potreba za fizičkim slanjem arhive dnevnih obrada podataka u mikrofilm centar.

Cilj je da se ovaj sustav proširi i na kreditne zahtjeve što će omogućiti bržu i učinkovitiju analizu zahtjeva za kreditom te njegovo odobrenje i realizaciju.

Uspješnost ovakvih projekata još jednom dokazuje da integracija sustava za prihvat dokumenata u radni slijed i ECM sustave bankovnog poslovanja postaje opravdana investicija, najviše u cilju optimizacije poslovnih procesa, ušteda u poslovanju i općenito humanijih uvjeta poslovanja, kako za zaposlenike tako i za klijente banke.